Håndboldsko er ikke bare sko

Sko er ikke længere bare sko. Og sko har ikke længere bare det ene formål, at holde vores fødder varme og tørre. Efterhånden som videnskaben har tilegnet sig mere og mere viden om menneskets krop og menneskets fysiologi, så er der også kommet mere fokus på, hvad en sko egentlig kan betyde for vores fysiske velbefindende. Det har vist sig, at kvaliteten af de sko, som vi går rundt i hver eneste dag, har står betydning for blandt andet vores ankler, knæ, ryg og vores kropsholdning. Især inden for sportsverdenen er der kommet et markant større fokus på, hvor vigtigt det er med en ordentlig sportssko i høj kvalitet. Dette gælder især inden for sportsgrene, hvor der bliver langt meget tyngde og vægt ben og fødder. Dette gælder særligt sportsgrene, som indbefatter løb. Dette indbefatter, udover løb som en sportsgren i sig selv, fodbold, håndbold, atletik med videre. I forhold til håndboldsko er der i løbet af de seneste år sket en markant udvikling, og der findes et utal af modeller med forskellige primære funktioner. Således er håndboldskolen i dag med til at understrege pointen om, at en sko ikke længere bare er en sko.

Håndboldsko skal være i høj kvalitet

Håndbold er en sportsgren, som sætter store krav til fødder, ankler og knæ. I håndbold veksler man meget i sine bevægelser. Man skiftevis løber, bremser hårdt om, hopper højt og lander igen hårdt på fødderne, spæner mod modstanderen og så videre. Derfor er det vigtigt, at vælge en håndboldsko i høj kvalitet. Skoen skal være i stand til at støtte dine ankler samt fodled, og hjælpe dig med at holde balancen, når du løber eller spurter. Samtidig skal skoen også give støtteabsorbering. Dette er særligt vigtigt, når man hopper, for eksempel i forbindelse med et forsøg på at kaste bolden i målet. Når man hopper, så lander man selvfølgelig også igen. Og da håndbold ofte spilles indendørs, så er det for det meste også et relativt hårdt underlag, man lander på. Derfor er det yderst vigtigt, at man har håndboldsko, som giver støtte, når fødderne igen lander på gulvet. Således undgår man at sende såkaldte ”stød” op igennem kroppen, og ligeledes er risikoen for at vrikke om væsentlig mindre.

Hjælp til at vælge den helt rigtige håndboldsko

Lige såvel som det er vigtigt, at en håndboldsko har støtteabsorbering, så er det også vigtigt, at den ikke har for meget støtteabsorbering. I så fald vil håndboldskoen nemlig ofte hive for meget energi ud håndboldspilleren i forbindelse med et retningsskrifte, hvilket også kan medføre en stigende ustabilitet. Ligeledes er det vigtigt at være opmærksom på, at mennesker løber forskelligt, da de lægger vægten forskellige steder, mens de løber, hvorfor de også lander med deres kropsvægt på forskellige måder. Der er altså rigtig mange aspekter, som man må tage med i sine overvejelser, inden man investerer i et par håndboldsko. Derfor skal man endelig ikke holde sig tilbage med at spørge sin sælger af håndboldskoen til råds. Professionel rådgivning er en stor hjælp, når den rette håndboldsko skal udvælges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *